30 Aralık 2010 Perşembe

Bundan böyle çam ağacı süslemiyoruz,Şam'a eğlenmeye gidiyoruz

   Yılbaşı gecesi....Yani yarın.Herkeste bir telaş,ne giysem,nereye gitsem,ne pişirsem,ne içsem....Bense beklemedeyim sadece.Bir yere davet edilir gibi gibi olmakla beraber,gitsem mi gitmesem mi diye bir düşüncede yok.Ha şu da var, 1 hafta önce davet edenlerden yılbaşına 1 gün kalmasına karşın ses seda yok.O yüzdendir ki telaş 0(sıfır).Ya davetlerini yenilemezlerse diye hayıflanma da yok galiba.Aman napayım çok da önemli değil diyorum,doldururum küvetimi,alırım biramı sigaramı,geçiririm yılbaşımı.
  E  tabi yılbaşının yaklaşması ile beraber,bizim sohbetlerde pek keyifli olmaya başladı iş ortamında.Yılbaşı kutlanmalı mı kutlanmamalı mı? İşte bu vahim soru insanlarımız beyninde bir tepe taklak durumu yaşatmakta.
-Şahsen ben bu günü noel olarak değil sadece yeni bir yıla gireceğimiz için,yeni yıla hoş bir şekilde girelim diye kutluyorum
-Ama nasıl olur şekerim,bizler müslümanız müslümanların takvimi bu değil,yani senin sandığın yeni yıl şimdiki yeni yıl hiç değil!!
-Olsun canııımm,maksat eğlenmek değil mi?
-Hiç düşündünüz mü niye yılbaşında çam ağacı alırlar?,Noel baba kimdir?
-ımm kim ki?&?
-Aslında hristiyanlar hz.isa'nın tekrar geri geleceğini düşünürler(ki zaten gelecek),düşünürler düşünürler de incilde yazan :hz.isa şam'a gelecek sözünü bizim hristiyan kardeşlerimiz çam'a gelecek diye anlarlar.O gün bugündür ki çam ağaçları süslenir Noel babada hz.isaya benzetilir ve hz. isanın geleceği zaman getireceği yenilikleri noel babadan şimdilik hediyelerle geçiştirirler.
-Hımm way be öylemiymiş,bak sen şunlara bizim Şam,Çam olmuş desene!!

2 yorum:

  1. camdan atlarcasına heyecanla güldüm :D
    diyeceğim şudur : http://twitpic.com/3d8fex/full

    YanıtlaSil
  2. oooo süper,ben de gülüyorum=D

    YanıtlaSil