2 Ocak 2011 Pazar

Düşes

     Lady Georgiana onsekizinde Düşes olur.Dükün tek isteği düşesin ona erkek bir evlat vermesidir.Fakat düşes bir türlü erkek varis doğuramaz,bir kız ve bir kız daha...Dükün aldatmalarına ses çıkarmayan çıkaramayan düşes,en yakın arkadaşıyla onu aldatmasına dayanamaz.Bu aldatmaya sadece,eski aşkıyla birlikte olabileceği bir anlaşmayla razı olabileceğini söyleyen düşes,dükün ona vahşice tecavüzüyle cevabını alır.Dük bir anlaşma yapmaz çünkü o ne derse o olur.Ve bu tecavüz sonucunda düşes erkek bir çocuk doğurur.
     Evlilikleri dükün fahişesiyle yaşadığı ve düşesin hapis hayatı yaşadığı bir hal alır.Ve düşes aşığıyla görüşmeye başlar.Bütün Londra bu aşkı konuşmaya başlar ta ki dükün düşesi çocuklarını göremeyeceği gerçeğiyle karşılaştırıncaya kadar.Bu tehdide boyun eğmek durumunda kalan düşes hapis hayatına geri döner.Fakat aşığından hamiledir,dükün emri üzerine bir köye gönderilir,sessiz sedasız bebeğini doğurur ve aşığına teslim eder.
    Ve hayat kaldığı yerden devam eder....
    Sonu pek etkileyici olmasa da izlenilebilir bir film.....

2 yorum:

  1. Şey kesinlikle yanlış anlama ama, düşes tecavüz sonucunda da, erkek çocuk doğurmuyor.

    İkincisi, filmin sonu aslında gerçekten etkileyici. Aşk üçgeni filmlerinden normalde beklediğin 2 kişinin mutlu olmasıdır. 3. kişinin ise ya inanılmaz mutsuz olması ya da, başka birini bulmasıdır. Filmin sonu iki kategoriye de girmediği için ilginç aslında.

    Üçüncüsü, filmde olay örgüsünün dışında değinmediğin bir nokta var. O da düşesin ilginç karakteri. Aldatılan kadın, erkek çocuk veremeyen işe yaramaz kadın, olmasına rağmen politik olaylarda ki etkisini görmemek imkansız.

    Ve son olarak, düşes aslında tehdide boyun eğmiyor. Ama yapabileceği iki seçim var. Ya aşığıyla gidip, çocuklarını ve arkadaş çevresini geride bırakacak. Bu tabii ki, sevgilisinin politik kariyerini de bitirecekti. Ya da aşk her şeyin üzerinden gelir gibi çocukça bir düşünceden sıyrılıp, çocukları, kocası ve aşığıyla beraber bir yaşam kurmaya çalışacaktı.

    Umarım yanlış anlamamışsındır yorumlarımı.

    YanıtlaSil
  2. yo kesinlikle yanlış anlamıyorum,her film insanlarda farklı etkiler bırakır bu bir gerçek,bana sıradan gelen bir son sahne senin için etkileyici olabilir,zaten bu yazımda da filmin bana nasıl yansıdığından bahsettim,düşesin politik konulardaki,siyasetteki başarısından söz etmeliydim bu konuda haklısın,yorum için teşekkürler.....

    YanıtlaSil